Efectele glutenul din farfurie | Alimente permise/nepermise in dieta celiaca

M-am decis, sunt pregatita sa cumpar mai putine produse care contin gluten. M-am tot documentat si se pare ca glutenul excesiv, poate aduce organismului cele mai frecvente boli inalnite in acest secol al vitezei. Este destul de logic, mancam pe fuga, cumparam pe fuga! Stim ce cumparam? Nu! Multe ingrediente de pe pachet aproape ca nu stiu cum se citesc, dar aceasta este alta poveste. Astazi vorbim despre gluten, ce schimbari produce in organismul nostru si cu il putem evita.

Glutenul este prezent in majoritatea produselor de panificatie sau mai bine zis in toate produsele care contin faina de grau, orz, secara, etc., acesta se prezinta sub forma unei proteine lipicioasa care pentru organismul nostru este total straina. Organismul nostru in contact cu glutenul pur si simplu incepe sa se atace, astfel apar stari de rau, imunitate foarte scazuta, osteoporoza, cancer intenstinal, infertilitate, etc..

Glutenul excesiv se manifesta si la un om sanatos prin:

Greata;
Dureri abdominale;
Dureri de cap;
Imunitate scazuta;
Stare de rau dimineata;
Anemie;
Oboseala/Depresie;
Balonare;
Constipatie;
Dureri articulare;
Sindromul colonului iritabil (ascunde de multe ori intoleranta la gluten, nu lua pastile ci mai bine mergi la medic pentru un test);

80% dintre persoanele care sufera de intoleranta la gluten nu isi dau seama.

Atentie! Leziunile provocate la nivelul intestinului subtire afecteaza absorbtia normala a nutrientilor, in special a grasimilor, calciului, fierului si folatilor (sindrom de malabsorbtie).

Evitarea glutenului imbunatateste capacitatea cognitiva,  s-a demonstrat stabilizarea starii de spirit, imbunatateste imunitatea organismului, sporeste abilitatile motorii, duce la disparitia starii de rau si a balonarii, imbunatateste concentrarea, potrivit DrKaslow.com.

alimente nepermise

alimente permise

Din pacate produsele fara gluten sunt mult mai scumpe, pe principiul, te-ai gasit sa ai intoleranta la gluten, platesti! Tind sa cred ca sanatatea oamenilor incepe sa coste si numai cine isi permite poate trece cu bine peste anumite probleme de sanatate. Alimentele nu mai sunt ce au fost, in prezent mancam pentru ca trebuie si nu ne mai hranim organismul, pentru ca nu avem din ce. Produsele sunt pline de chimicale si cam atat.

 

 

Anunțuri

Daca ti-a placut articolul lasa-mi o incurajare <3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s