Reteta rapida: Sirop din muguri de brad/pin | Homemade

In acest concediu prelungit voi merge la padure in zona Rucar, sa adun ghici ce? Nu mure, nu! Muguri de brad/pin, inca micuti si ideali pentru sirop. In prezent am doua borcanele cu sirop, unul de brad si unul de pin (cel de pin este putin mai deschis), dar pana vine iarna sunt sigura ca nu vor mai rezista (pentru ca le vom devora), asa ca niciodata nu strica cateva provizii in plus.

Această prezentare necesită JavaScript.

Mod de preparare:

1. O farfurie de ciorba (clasica) plina cu muguri de brad;

2. La o farfurie se adauga 1 litru de apa; (Ex. la 6 farfurii de muguri de brad se adauga 6 litri de apa);

3. Se lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se stinge focul si se lasa oala acoperita pana a doua zi;

4. A doua zi, se strecoara lichidul obtinut de cateva ori (sa nu aiba nicio impuritate);

5. Pentru fiecare 1 litru de lichid se adauga 1 kg de zahar; (Ex. la 6 litri de lichid se adaua 6 kg de zahar);

6. Se fierbe din nou lichidul impreuna cu zaharul adaugat (punctul 5 pentru cantitati) la foc mic pana se leaga siropul (ca si consistenta trebuie sa fie ca mierea);

7. Siropul obtinut se pune fierbinte in recipiente de sticla care se capacesc imediat.

ATENTIE ! NU se pune in recipiente de plastic.

Anunțuri

Daca ti-a placut articolul lasa-mi o incurajare <3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s