Citeste corect codurile de pe ambalajele de plastic | Iata cateva exemple care te ajuta sa te feresti de plasticul nociv

recycle-number-symbols

1. PET sau PETE
Acest PET reprezinta sticle de unica folosinta. Acestea pot elibera in substantele lichide, metale grele care afecteaza echilibrul hormonal uman.
PET – Tipul de plastic cel mai des utilizat in lume. Este important sa stim ca el este destinat pentru o singura utilizare. Daca mai utilizati aceiasi sticla, organismul dumneavoastra ar putea obtine unele bacterii alcaline eliminate de aceste PET-uri.

2. HPD sau HDPE
Acesta este un material plastic foarte bun, care nu emite substante chimice daunatoare. Specialistii recomanda cumpararea apei in astfel de sticle.
HPD – tip tare de plastic, care este folosit de obicei pentru pastrarea laptelui, jucariilor, detergenti, etc.

3. PVC sau V
Acesta este un material plastic moale, flexibil, care este utilizat in mod normal pentru pastrarea uleiului vegetal si jucariilor pentru copii. De asemeni din acest material se face ambalaj pentru nenumarate bunuri de larg consum si pentru cabluri. PVC este relativ rezistent la lumina directa a soarelui, cu toate acestea specialistii recomanda se renuntam la acest material, daca avem o alta alternativa.

4. LDPE
Acest material plastic este utilizat in fabricarea sticlelor si pungilor de plastic. Acesta nu elimina substante chimice in apa.

5. PP
Acest plastic este de culoare alba sau transparenta. Se foloseste de obicei la ambalaje pentru iaurt si sirop. Polipropilena este apreciata pentru rezistenta la caldura. Atunci cand este incalzit acesta nu se topeste.

6. PS
Este adesea folosit in productia de pahare pentru cafea si containere pentru fast-food. Atentie, la incalzire elimina substante periculoase. Polisterol – material destul de ieftin, usor si durabil, care nu este potrivit pentru depozitarea bauturilor si alimentelor calde.

7. PC sau plastic fara caracter special
Este cel mai periculos tip de plastic, Acesta este utilizat in productia de sticle de apa si recipiente pentru alimente. Elimina Bisfenol – substanta care distruge sistemul endocrin, inhiba producerea estrogenului.

 

Reclame

Daca ti-a placut articolul lasa-mi o incurajare <3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s