Cum sa pregatesti ceaiul de ghimbir corect

Cojeste radacina de ghimbir proaspata, taie o bucata mica si da-o pe razatoare pana cand obtii 2-3 lingurite de razatura. Pune ghimbirul intr-o cana si toarna peste apa fierbinte care sa acopere 3/4 din cana (este preferabil sa torni apa dupa ce a clocotit vreo 2 minute), apoi completeaza restul cu suc proaspat de lamaie sau lime.

bai-thuoc-chua-toc-bac-som-giaoduc.net.vn9

Daca bei ceaiul indulcit sau esti racit, adauga o lingurita de miere (de tei sau salcam) si acopera mixtura, lasand-o cateva minute sa infuzeze bine. Trece-l printr-o strecuratoare ca sa scapi de razatura si consuma-l cat este cald.

ATENTIE: Este foarte important sa se consume radacina proaspata de ghimbir, nu pliculetele cu prafuri destul de incerte ca origine.

Anunțuri

Daca ti-a placut articolul lasa-mi o incurajare <3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s