Reteta bunicii: Paine de casa din faina integrala

De multe ori ma relaxez cand citesc, cand imi cumpar o rochie sau cand stau pur si simplu, dar de cateva saptamani am descoperit o alta forma de relaxare, PAINEA DE CASA 😀 .

IMG_8462

Ingredientele sunt foarte simple, iar daca mie mi-a iesit, este clar ca toata lumea o poate prepara fara probleme.

Ingrediente:

1/2 cana de faina integrala;
2 cani faina alba;
5 linguri ulei de masline;
25 gr drojdie proaspata (se poate folosi si uscata);
apa cat cuprinde (apa rece);

Puneti faina intr-un castron, adaugati drojdia si sarea (sfat: aveti grija sa nu puneti sarea peste drojdie, incercati sa le puneti in parti separate), adaugati uleiul de masline si apa. Framantati 10 minute (apasati cu palma pe ea, iar apoi o impachetati si tot asa). Dupa ce o framantam bine de tot si o trantim de cateva ori de blat, o acoperim cu un prosopel si o lasam la dospit, intr-o zona calda, 30 de minute. Dupa ce a dospit, incepem iar procesul de framantare timp de 5 minute, punem painea intr-o tava unsa cu ulei sau faina, apoi o lasam sa creasca inca 30 de minute. Se coace 45 de minute la 150 grade Celsius.

Vor iesi 2 paini medii si delicioaseeee :).

IMG_8477

P.S. : Apa se poate adauga rece, nu este nicio diferenta daca o puneti rece sau calda, drojdia dospeste la fel de bine in ambele cazuri. 

P.S 2: Daca doriti ca painea sa iasa mai pufoasa renuntati la faina integrala, aceasta are tendinta de a face painea mai greu de manevrat atunci cand lucrati cu ea si mai densa dupa ce se coace (fix ca in poza de mai sus)

Spor la framantat painica si pofta buna 🙂 !

Anunțuri

Daca ti-a placut articolul lasa-mi o incurajare <3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s